Olvasói levelek -A csodatermő fa

Néhány vélemény a könyvről:

“Ági, a könyved  lélegzetelállítóan tiszta és szép gondolatokkal teli. Már el is olvastam, meg is könnyeztem. Köszönöm!!! Mindenkinek ajánlom, minden gyerek polcán ott a helye!!!! Gyönyörű karácsonyi ajándék lehet ! “( Emese)

“A könyv nagyon tetszik , Emese minden szavával egyetértek. Köszönöm, hogy elolvashattam.” ( Viktória)

“Hát Ági, köszönöm…mint a dédmamám meséi. Még a sírás is megkörnyékezett…az emlékek könnyei….gratulálok. És még egyszer köszi…” ( Lilla)

“Megkaptam.
Fantasztikus. Gondoltam, csak belenézek, csak az első oldalt… aztán a másodikat…
Mar az eleje nagyon meg fogott. Az anyám öröksege.
Nem tudom, hogy bírom ki karácsonyig, hogy ne olvassak belőle a csajoknak. És….gratulálok! A mesekönyves polcon a sok nagy és színes mesekönyv között, ez a kicsi, de fantasztikus mesekönyv lesz a legszebb”

“” Szia! Az, hogy nekem tetszett a könyv, természetes,de az Uram ódákat zeng róla. Azt mondta, Ági nagyon szépen írja le a természetet, csodálatos, érthető a mondanivaló.A versek pedig szerinte a legjobbak.Csak azért írom,hogy ma is örömködjél egy kicsit!”
( Rita)

Kedvenc “kritikáim” között első helyre lépett egy falubelim, volt tanárom, régi ismerősöm néhány mondata.Bizony pityergés lett az elolvasás vége, de nem szégyenlem:-))
“Amikor pár éve együtt tanítottunk a Gyékényesi Ált Iskolában lányommal, aki azévben kezdett,életem egyik legnagyobb örömében volt részem: 1-2 hónap után elém állt az igazgatónő, és azt mondta: Gratulálok a lányodhoz!
Ma egy nagy boríték volt a postaládámban, benne a könyved, csakúgy kinyitottam, és elkezdtem olvasni az egyik történetet, mesét: ” A retekmagok fázósan kuporogtak a hideg és nedves földben. –Gyere közelebb, melegíts meg! — mondta az egyik magocska a másiknak. –Sajnos nem tudok — felelte a másik. A retekmagokat ritkára vetik, … ” aztán le se tettem jódarabig, tudtam, akinek szülinapjára szántam, nyitott füllel, szemmel fogja hallgatni. –Aztán anyukádról a melegszívű , és én tudom, igaz szavak igazán meghitté teszi a könyvedet. Mindenki tisztelte itt… aztán eszembe jutott a gyékényesi igazgatónő, és felhívtam anyukádat : Csókolom Ági néni! Gratulálok a lányához! Itt a könyve a kezemben, gyönyörű…és ő örült, tudom. ..és beszélgettünk a régi időkről… — és a könyvborító hátulján az utolsó szavak: ” … Mert anyám örökségét nem tartom meg magamnak. Szétosztom, elvetem ,hogy más is gazdag legyen tőle. ” Megtörtént. Köszönöm, kívánom, sokan részesüljenek benne.
( Némethné Marika)

“Kedves Ági!
Nagyon köszönöm a könyvedet! Kicsit várni kellett rá, csak néhány napot, de minden délben rákérdeztem az illetékesnél, van-e postám. Tágra nyílt, mosolygó szemekkel nézett rám a második alkalommal: “Miért? Vársz valamit?” Én pedig elújságoltam, hogy egy kedves ismerősöm kiadta a könyvét, amit dedikált is nekem. Azt várom. Aztán megérkezett. Akkor írtam is neked egy rövid üzenetet. Nem, nem bontom ki, nem kezdem el olvasni. Majd csak a vonaton, nyugodtan. Hát így is történt. Hazafelé elolvastam. Minden sorát. Volt, amit kétszer is. Mert annyira teszett.Magával ragadó. Kedves. Hol mosolyog az ember, hol könnyezik, hol a kettőt együtt.
Az ovikban ott lenne a helye!
Nagyon szépen köszönöm!”
Anikó

A könyv második, bővített kiadásának a borítóján két szakember- édesanya  ajánlása olvasható:

1.

Szakemberként a rendkívül gazdag szókincse, változatos nyelvhasználata ragadott meg. Szülőként a színes érzelemvilágot tükröző és a hagyományos értékrendet közvetítő történetei miatt tartom kincsnek a könyvet. Örömmel olvasom a kisfiamnak és jó szívvel ajánlom minden kisgyermeket nevelő családnak.
( Hepp Katalin, gyógypedagógus-logopédus, ( www.hangocska.hu)

 

2.

A mesék életünk részei. A világot tanuljuk meg általuk.
Színészként arra tettem fel az életemet, hogy történeteket meséljek. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Vidám meséket, romantikusakat, tragikusakat, vagy éppen ijesztőeket. Mikor édesanyává váltam, máshogy kezdtem tekinteni a mesékre. Már nemcsak szórakoztatnom kellett velük, hanem nevelni. Később tanuló drámapedagógusként egy egész osztály került a kezem alá, akiket szintén a mesék világa által próbáltam a felnőttéválás útján jó irányba terelgetni. Életemben először nem helyettem választották ki a meséket, történeteket, amelyekben el kellett egy szerepet játszanom, hanem nekem kellett mesét választanom. És bizony gyerekeknek mesét választani nem könnyű. Nem csak az üzenetet kell megfelelően kiválasztani, hanem még nem tudnak befogadni egy egész regényt – figurák, érzetek, hangulatok fogják meg őket. És ha sikerül jó meséket a kezükbe adni, észrevétlenül fejlődik a koncentrációjuk, szókincsük, fantáziájuk – és felnőttként olvasóvá válhatnak. Mikor a Csodatermő fa című kötet meséit először olvastam esti mese gyanánt a kisfiamnak, nem csak annak örültem meg, hogy a könyv olyan kedves kis történetekkel van tele, melyek a gyermekek számára tökéletesen befogadhatóak, hanem bizony felnőtt fejjel is jó érzés ezeket a meséket olvasni. És bár most még én olvasom fel a fiamnak ezeket a meséket, pár év múlva, remélem, már együtt olvasgatjuk őket. Skolik Ágnes meséi egyszerre vannak tele a kisgyermek rácsodálkozásával, a világ csodái iránti rajongással, és egy felnőtt nosztalgiájával. Szívből ajánlom mindenkinek, aki esti meséket keres, aki csak el akar merülni a mesék birodalmában, aki egy kicsit újra gyerek szeretne lenni, vagy azoknak, akiknek sosem sikerült igazán felnőniük.
A mesék fontossága elvitathatatlan. Úgyhogy olvassuk őket bátran! És erre ez a kis kötet tökéletesen alkalmas.
(Märcz Fruzsina, “a Kecskeméti Katona József Színház színművésze, drámapedagógus és édesanya)

Részletek a könyvben található mesékből: http://www.skolikagnes.hu/reszletek-csodatermo/

A könyv A5 formátumú, keménytáblás, 50 oldalas. 6-10 éveseknek ajánlott.
Ára : 2450 Ft + postaköltség
2019. október 20-ig előrendelési lehetőséggel már 2000 Ft-ért a tiéd lehet!
Rendelt meg most!
skolikagnes@gmail.com

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .