Kézimunkáim

Van egy olyan rossz -vagy jó?- tulajdonságom, hogy szeretek mindent kipróbálni, amire van lehetőségem, aztán ezekből vagy hobbi lesz, vagy nem.
Vagy egyszerűen csak a szükség miatt folytatom:-)
Ez utóbbi kategóriába tartozik a szappankészítés, amit kipróbáltam, tetszett is, és azóta a család nem vesz sem szappant, sem sampont.
A másik kedvenc időtöltésem a gép hímzés. Ezzel sokat és sokfélét dolgozom, hiszen a gépi hímzéssel nagyon sokféle dolgot lehet díszíteni, dekorálni.
Amikor ajándékot kell adni valakinek, akkor jól jön ez a fajta “tudás”:-)
Aztán persze csak simán varrni is szoktam, de ezt is csak magunknak. Szabni nem igazán tudok, és ezért nem is szeretek, szóval kiskosztümnek azért nem állnék neki:-)
Inkább csak ajándéktárgyakat, kiegészítőket készítek.
Kötni és horgolni is tudok, mostanában horgolni szeretem jobban. Természetesen ebből sem nagy ruhadarabokat, inkább csak apróságokat készítek.
Amikor utazunk 10-12 órát, akkor az autóban is szoktam horgolni. Ilyenkor nem szeretem, ha szembejön egy alagút…:-)
A valódi kézimunkázáson kívül szoktam még zöldségeket, gyümölcsöket szárítani és ezekből mindenfélét készíteni. Szárított zöldségből fűszer keveréket,a gyümölcsöket pedig teakeverékekbe teszem.
A legújabb kihívás a tésztakészítés, vettünk egy kis egyszerű gépet hozzá, és hamarosan fel is avatjuk. Csigatésztát, metéltet, lasagne tésztát fogok készíteni.