Önellátás, ahogy mi csináljuk 3. – A tojás útja

Posted by

Tavaly, amikor hazaköltöztünk, rögtön megrendeltem az előnevelt csirkéket.

Eleinte elég sokan voltak, aztán a kakasok beköltöztek a fagyasztóba.

Nyár végén kezdtek el tojni a tyúkok. Egy szavam nem lehetett már akkor sem, mert annyi tojás mindig volt, amennyi a konyhára kellett.

Télre pedig már a gyerekeknek is tudtam adni belőle, és tésztát is tudtam csinálni.

A tésztakészítéshez már tavaly elkezdtem beszerezni az eszközöket, és tanulgatni, gyakorolni, de azért még van hova fejlődni.

Általában egy héten egy napon csinálok tésztát. A kisebb tojásokat kiválogatom, azok mennek a tésztába, a rétesliszt mellé. Egy alkalommal 1 kg lisztből csinálok, mert ennyit tudok aztán szikkasztani, majd szárítani a kicsi nyári konyhámban.

Ha megszáradt akkor celofánzacskóba, vagy vászonzsákba csomagolom.

Három a tizenhétből
Tojások 🙂
Nyújtás után, felvágás előtt
Spagetti és lasagne tészta