Betegen

Posted by

Volt kb. két hét pihenő. Sok volt az asztalt a bal bokámnak, és bedagadt, fájt rendesen. Fontos programom volt otthon, ahova nem akartam bicegősen menni, és hát kellett is pihentetni a lábamat, úgyhogy pihiztem. Elhoztuk a bicajt otthonról.

Őt 6 éve vettük, előtte kb. 20 éve bringáztam, amikor megvettük, akkor meg két alkalommal egy-egy rövidebb távot, szóval nem voltam túl gyakorlott bringás.

Most, amikor először kivittem a garázsból, alig mertem ráülni. Viszonylag kicsi a forgalom itt az utcákban, viszont nagyon sok kereszteződésen át kell menni, amire az ember kijut a mezőre, ahol nyugodtan lehet tekerni. Első alkalommal 10 km lett, másnap 11,5 km. Nagyon élveztem, mert igazán kellemes kora őszi idő volt, csak a nyereg tört a kelleténél jobban. Erre főleg másnap reggel jöttem rá:-D

Mivel sok helyen kavicsos, földes út volt, eléggé rázott, és ez már a fenekemnek a vége felé kifejezetten kellemetlen volt. Férjem szerint, aki gyakorlott bringás, állítólag meg lehet szokni a kemény nyerget…hát majd kiderül.

Tegnap nem volt bicaj és még futás sem. Megmásztunk egy hegyet, ahova a gyalogút kb. 1-1,5 km hosszú volt, és 150 m szintkülönbséget kellett leküzdeni. Hát nem volt könnyű, többször megálltunk pihenni, amitől ki is akadtam, mert nem gondoltam,hogy ennyire nem bírom az emelkedőt.

Visszafelé még jobban kiakadtam, amikor láttam a nálam jóval idősebb néniket lazán mászni felfele, és közben még beszélgettek is.

Még itthon is azon agyaltam, hogy lehetek ilyen tunya, hogy megártson egy kis hegy, és ha most megárt, mi lesz 10 -20 év múlva??

Reggelre azért kialudtam a bánatomat, és eldöntöttem, hogy ma már futni fogok. Mondtam a férjemnek, hogy nem fogok sokat, mert úgy gondoltam, hogy ennyi pihenő után nem fog menni.

Meglepődtem. Minden erőlködés, fájás, görcs, fáradtság nélkül, séta nélkül ment a 3 km!

Örültem neki, és közben arra is rájöttem, hogy a szeptemberi bokabajt és társait minek köszönhetem: hosszú ideig és túl erősen melegítettem be, már ekkor megerőltettem a lábam, és a pulzusom is az egekben volt.

Ma kevesebb és lazább volt a melegítés, és arra is figyeltem hogy ne fussak gyorsan.

Gyönyörű őszi idő volt, rövidnadrágban, pólóban voltam, nagyon élveztem.

Történt egy kis gikszer, mert az órát elfelejtettem a kerékpározásról futásra állítani, ezért elég érdekes az eredmény, 3 km 25 perc alatt, ami futásban jó, de bringázásban elég gyatraJ

 

 

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.